Informatie over data-incident bij Typeform

We kregen bericht van Typeform dat ze te maken hebben gehad met een datalek. Blendle gebruikt Typeform af en toe, onder andere om onze gebruikers om hun mening te vragen. Typeform deelde ons mede dat ook de antwoorden op een paar van onze vragenlijsten zijn uitgelekt. Typeform heeft zelf op hun blog uitgebreide informatie gedeeld over dit incident.

In totaal gaat het om 15 vragenlijsten die door Blendle zijn verstuurd, waarbij er antwoorden van 1.272 gebruikers zijn gelekt. In 58 gevallen gaat het ook om e-mailadressen en telefoonnummers. We hebben dit datalek, via onze functionaris gegevensbescherming, gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Daarnaast hebben we alle nieuwe activiteiten via Typeform per direct stopgezet.

Verder hebben we alle gebruikers die betrokken zijn bij dit data-incident een e-mail van ons gehad, met daarin de verdere details. Heb je geen e-mail van ons ontvangen, dan zijn je gegevens geen onderdeel van het data-incident.

Misschien overbodig, maar goed om te vermelden dat er naast de ingevoerde antwoorden en in een paar gevallen e-mailadressen en telefoonnummers, geen gegevens zijn gelekt. Betaalgegevens en de leesgeschiedenis van onze gebruikers zijn veilig en beschermd. Wij kunnen overigens zelf niet eens bij je betaalgegevens, die staan achter slot en grendel bij onze betaalproviders.

Zoals altijd is het belangrijk om alert te zijn op e-mails waarvan je de afzender niet kent en andere verdachte activiteit. Voor meer tips: lees Laat Je Niet Hack Maken.

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, kun je contact opnemen met privacy@blendle.com.