Vanaf 2018 worden waarschijnlijk artikelen van de Telegraaf in Blendle Premium ingeruild voor artikelen van de New Yorker, Vanity Fair, Time Magazine en enkele belangrijke internationale kranten

Misschien geen Telegraaf meer
We kregen een brief van de Telegraaf dat ze misschien niet meer in Blendle Premium willen. Zouden we jammer vinden. Bij Blendle houden we namelijk van de Telegraaf. We hebben zelfs een van onze vergaderkamers “De Telegraaf” genoemd. Daar hangen chocoladeletters aan de muur.

Veel van onze 1,5 miljoen gebruikers houden ook van de Telegraaf. Dit jaar lazen ze 470.410 betaalde artikelen uit de krant. Blendle-gebruikers maakten een bedrag aan de Telegraaf over waarmee de jaarsalarissen van 6 jonge journalisten betaald kunnen worden. Kost niks en het levert centen op van een doelgroep die normaal niet betaalt voor journalistiek.

De helft van de Blendle-gebruikers is onder de 35. Zij moeten straks in Blendle het perspectief van NRC en wellicht ook de Telegraaf missen. Uit onze data blijkt dat gebruikers die vroeger veel NRC lazen op Blendle nu veel meer de Volkskrant en andere titels zijn gaan lezen. We verwachten dat hetzelfde met de Telegraaf gaat gebeuren. En dat is voor niemand leuk (behalve voor het AD).

Zoals Taylor Swift eerst uit Spotify verdween en later weer terugkwam, hopen wij en alle Blendle-gebruikers dat De Telegraaf en hun Mediahuis-zusje NRC ook weer terugkomen. We hopen dat ze bij de NRC en de Telegraaf van gedachten veranderen. Om in Telegraaftermen te spreken: “We zouden jullie HORROR-VERTREK AFSCHUWELIJK en VERSCHRIKKELIJK vinden.”

Er komen veel nieuwe titels bij in Premium: New Yorker, Vanity Fair, Time Magazine en anderen
Het is misschien wat meer high-brow dan de Telegraaf, maar gebruikers van Blendle Premium krijgen binnenkort toegang tot artikelen van de New Yorker, Vanity Fair, Time Magazine en enkele belangrijke internationale kranten. We merken dat daar veel vraag naar is onder Blendle-gebruikers.

Over digitale lezersomzet
Wij geloven dat het heel makkelijk moet zijn voor mensen om de beste journalistiek te ontdekken en ervoor te betalen. Blendle-gebruikers lazen de afgelopen kwartalen meer dan ooit in de app. Dat leverde in het eerste, tweede én derde kwartaal van dit jaar recordomzetten op voor onze startup.

70% van de Blendle-inkomsten gaat naar de uitgevers. En daarmee vertegenwoordigen de jonge Blendle-gebruikers inmiddels een aanzienlijk deel van de prille, maar groeiende digitale lezersomzet in Nederland. Terwijl de papieren oplages blijven dalen is digitale lezersomzet de belangrijkste groeimarkt voor de uitgever van de toekomst.