Blendle gaat samenwerken met fotografen en agentschappen

Sinds de start heeft Blendle zich voornamelijk gericht op het verkopen van artikelen. Maar op veler verzoek gaat de dienst binnenkort naast artikelen uit kranten en tijdschriften nu ook complete fotoseries verkopen van topfotografen.

Fotografie
Het eerste fotoagentschap dat partner wordt van Blendle is Hollandse Hoogte. Zij vertegenwoordigen zowel Nederlandse topfotografen als prestigieuze internationale agentschappen. Algemeen directeur Bas van Beek: “We kijken er naar uit om een selectie uit onze schatkamer via Blendle te kunnen aanbieden. Er worden dagelijks talloze prachtige fotoreportages gemaakt die de kranten en tijdschriften niet halen. Dat is zonde, want goede fotoreportages kunnen als geen ander een journalistiek verhaal vertellen.”

“De samenwerking met Blendle is niet alleen leuk voor gebruikers, maar ook voor onze fotografen”, aldus van Beek. “Fotografie is aan de ene kant populairder dan ooit, maar aan de andere kant levert fotografie steeds minder op. Samen met Blendle werken we aan een aantal alternatieve verdienmodellen voor de fotojournalistiek. Het is in deze tijden belangrijk dat we blijven experimenteren.”

“Gebruikers vragen ons al heel lang of ze in de toekomst ook losse fotoreportages kunnen kopen bij Blendle. We vinden de samenwerking met Hollandse Hoogte dan ook ontzettend leuk”, aldus Klöpping.

“Het is onvoorstelbaar hoeveel prachtige fotojournalistiek er gemaakt wordt in Nederland”, aldus Klöpping. “We zullen elke dag de mooiste fotoreportages selecteren voor onze gebruikers.” Gebruikers zullen via Blendle betalen per fotoreportage. Het is nog niet bekend hoeveel een reeks zal kosten.

Hollandse Hoogte is de eerste fotopartner van Blendle. Het bedrijf is in gesprek met een aantal andere gerenommeerde fotobureaus en topfotografen.

De cijfers
Blendle heeft op dit moment een half miljoen gebruikers. “Het gaat goed met Blendle”, aldus mede-oprichter Alexander Klöpping. “We hebben de afgelopen maanden veel aandacht gestoken in de uitbreiding naar Duitsland, en de eerste resultaten zijn daar erg goed.”

“Maar we vinden het ook belangrijk dat het in Nederland goed blijft gaan”, aldus Klöpping. Volgens recent onderzoek van Multiscope zijn op dit moment een kwart van de Nederlanders bekend met Blendle. “De huidige gebruikers zijn enthousiast en verwachten Blendle evenveel of zelfs vaker te gaan gebruiken”, aldus het onderzoek. Klöpping: “We vinden het ook belangrijk dat we ons in ons thuisland blijven ontwikkelen, en daarom ben ik erg blij de nieuwe fotodienst te kunnen aankondigen”.