Blendle gaat live in Duitsland met meer dan 100 titels

Vandaag wordt Blendle gelanceerd in Duitsland tijdens een evenement in Berlijn. Meer dan honderd titels hebben zich aangesloten. En daar zijn we ontzettend trots op.

Er wordt al druk geschreven over Blendle’s lancering in Duitsland:

Voor als je het leuk vindt om te lezen — dit persbericht hebben we vandaag verstuurd naar media:

“De ontvangst in Duitsland is overweldigend”, aldus Blendle-oprichter Marten Blankesteijn. “We hadden het niet beter kunnen treffen, echt iedereen doet mee. Der Spiegel, Süddeutsche Zeitung, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Die Zeit, Stern, Neon, Die Welt, Handelsblatt (de Duitse FD), Wirtschaftswoche, Focus, Wired, GQ. Alles zit in Blendle.de”

“De uitbreiding naar Duitsland is ontzettend spannend voor ons”, aldus Blendle-oprichter Alexander Klöpping. “Het is een gigantisch land met een echte krantencultuur. En zoiets als Blendle bestond daar ook nog niet. De aandacht was de afgelopen weken echt overweldigend.” Duitse journalisten testten Blendle en noemden het “zeer gebruiksvriendelijk” (SPIEGEL Online), “veelbelovend” (Süddeutsche Zeitung) en zelfs “mogelijk een oplossing voor alle problemen van papieren media op het internet” (Medienwoche).

“G+J was een van de eerste uitgevers die meedeed met Blendle in Nederland”, zegt Julia Jäkel, CEO van Gruner + Jahr (een van de grootste tijdschriftenuitgeverijen ter wereld). “We denken dat Blendle een stap vooruit is voor innovatieve mediabedrijven en we weten zeker dat Duitsers ook van Blendle zullen gaan houden. Wij kijken uit naar onze samenwerking met Blendle én andere grote Duitse kranten en tijdschriften omdat we geloven dat we gezamenlijk nieuwe platforms en verdienmodellen moeten ontwikkelen voor onze merken in de digitale toekomst”.

Ook in Duitsland doen prominenten mee om de beste verhalen te selecteren. Wolfgang Blau (Digital Director bij The Guardian), Miriam Meckel, Tilo Jung (bekend van het programma Jung + Naiv en een van de favoriete jonge talenten uit Duitsland), en Simon Hurtz van Süddeutsche Zeitung zorgen daar voor star power.

Blendle, dat eerder een kantoor opende in Berlijn, wordt vanavond in Berlijn gelanceerd op een speciaal evenement, waar ook de CEO van Axel Springer, Mathias Döpfner zal spreken.

Nederland
Blendle werd in april vorig jaar gelanceerd in Nederland en telt inmiddels meer dan 400.000 gebruikers en meer dan 70 medewerkers. Zes maanden na de start kreeg het bedrijf een investering van drie miljoen euro van The New York Times en de Duitse uitgever Axel Springer. Er wordt ook gewerkt aan een Amerikaanse versie: The Wall Street Journal, The Washington Post en The Economist zijn al in de kiosk te vinden.

Nederlandse gebruikers van de dienst hebben vanaf nu ook toegang tot alle Duitse kranten en tijdschriften.