PERSBERICHT: Blendle opent fysieke Blendle Store op Utrecht Centraal

De online kiosk Blendle opent zaterdag een pop-up-store in winkelcentrum Hoog Catharijne, op de route van het centrum van Utrecht naar het centraal station. Hoog Catherijne is een van de drukst bezochte plekken van Nederland in de periode voor Kerst.

In de popup-store van Blendle liggen complete papieren kranten en tijdschriften, maar hoeven mensen alleen te betalen voor de stukken die ze leuk vinden. Bezoekers kunnen zelf de gekozen artikelen uit de papieren kranten en tijdschriften scheuren, en betalen gemiddeld zo’n €0,20 per artikel. Als een artikel niet bevalt kunnen bezoekers hun geld terug vragen.

Blendle zal ook Blendle-cadeaubonnen verkopen. Daarmee kunnen bezoekers op Blendle.com doorgaan met scheuren, maar dan virtueel. Op Blendle.com kunnen gebruikers alle kranten en tijdschriften doorbladeren, maar betalen ze alleen voor de stukken die ze lezen. Ook online kunnen gebruikers voor artikelen die niet zijn bevallen hun geld terugvragen.

Blendle-oprichter Alexander Klöpping zal de winkel zaterdag om 16.00 uur openen. “Een groot deel van het Blendle-team zal aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Normaal gesproken zitten ze de hele dag alleen maar achter hun computer, dus het is wel goed voor die jongens dat ze eens buiten komen. Daarnaast vinden we het leuk om eindelijk een deel van onze 167.000 gebruikers in het echt te spreken. En waarschijnlijk zijn er nog steeds veel mensen die Blendle niet kennen – die mensen krijgen een Blendle-ballon.”

De winkel zit tegenover de Invito-winkel, vlakbij de Wolff-bioscopen.