Straks op Blendle: artikelen volgen per onderwerp (en daar zoeken we experts voor)

Blendle is op zoek naar elf experts die elke dag de belangrijkste artikelen over hun vakgebied willen selecteren voor de 150.000 andere gebruikers van de webkiosk. In ruil krijgen de experts gratis abonnementen op alle bij Blendle aangesloten kranten en tijdschriften. 

Op veler verzoek introduceert Blendle binnenkort een nieuwe functionaliteit waarbij gebruikers makkelijker onderwerpen kunnen volgen. Gebruikers die aangeven dat ze bijvoorbeeld graag technologie-, voetbal-, muziek- of financieel nieuws volgen, krijgen precies de artikelen waar ze naar op zoek zijn – met dank aan de experts.

“Sommige mensen willen álles weten over een bepaald onderwerp. Dat soort nieuwsjunks spellen kranten en tijdschriften van A tot Z. Zij kunnen curatoren worden op Blendle. De curatoren zullen zeer prominent aanwezig zijn op het platform en selecteren in hun katern (buitenland, economie, muziek, politiek, etc.) elke dag de beste stukken”, zegt Blendle-oprichter Alexander Klöpping.

Het concept lijkt volgens Klöpping op 22tracks. “Daar selecteren dj’s die bekend zijn in een bepaalde muziekscene de tofste nieuwe nummers van dit moment in die muzieksoort. Die menselijke selectie doet het bijna altijd beter dan geautomatiseerde suggesties — het is een briljante manier om nieuwe muziek te ontdekken. Wij willen het mogelijk maken om op diezelfde manier elke dag de belangrijkste artikelen over bijvoorbeeld economie of politiek uit alle kranten en tijdschriften te lezen.”

Blendle start in eerste instantie met de onderwerpen Economie, Muziek, Tech, Politiek, Voetbal, Crime, Gezondheid, Buitenland, Wetenschap, Achterklap en Film & TV. Als de eerste resultaten positief zijn zal dat aantal snel worden uitgebreid. Geïnteresseerde experts kunnen zich melden bij eindbaas@blendle.nl.