Blendle gaat concurreren met AKO

image

Serieuze concurrentie voor papieren kiosken als AKO en Bruna: de digitale kiosk Blendle verkoopt vanaf vandaag ook complete kranten en tijdschriften, naast de losse artikelen die de kern van het bedrijf vormen. “We zijn nu met afstand de goedkoopste kiosk van Nederland”, zegt Blendle-oprichter Alexander Klöpping.

Blendle, dat vijf maanden geleden werd gelanceerd en al 120.000 gebruikers telt, werkt samen met meer dan vijftig Nederlandse kranten en tijdschriften. Aanvankelijk kon alleen per artikel worden betaald, maar sommige gebruikers vroegen zich af waarom de traditionele aankoopmethode niet mogelijk was. “Zij zeiden: als ik veel artikelen in één tijdschrift lees, dan ben ik zo 10 euro kwijt, veel meer dan wanneer ik het tijdschrift had gekocht. En dat vindt niemand leuk”, zegt Klöpping. “Vanaf nu kun je dus nooit meer geld uitgeven dan het tijdschrift kost. Als je dat punt bereikt krijg je de rest van het blad cadeau. En je kunt ook direct besluiten dat je onbeperkt toegang tot een krant of tijdschrift wil.”

De Blendle-prijzen liggen “tientallen procenten” lager dan in fysieke kiosken. Zo kost de Volkskrant bij Blendle 0,89 euro en bij AKO 2,00 euro. Klöpping: “Maar belangrijker is misschien nog wel dat je de deur niet uit hoeft, dat je de krant op elk apparaat kunt lezen en alle artikelen voor altijd in je Blendle-archief blijven staan.”

Eerder deze week introduceerde Blendle al een “abonneekoppeling”, waardoor abonnees van bijna alle kranten en tijdschriften gratis toegang krijgen tot hun favoriete dag- en weekbladen. “Daar verdienen we dus niets aan”, zegt Klöpping, “maar we begrijpen heel goed dat onze gebruikers dit graag wilden en wij willen zo klantvriendelijk mogelijk zijn, dus hebben we het maar gewoon gebouwd.”