Het Parool geeft 150 euro Blendle-tegoed weg aan nieuwe abonnees

Vandaag sturen we dit persbericht:

Het Parool lanceert vandaag een opmerkelijke actie: nieuwe abonnees van de Amsterdamse krant krijgen automatisch ook toegang tot de beste artikelen uit andere kranten en tijdschriften. Wie nu een zaterdagabonnement afsluit ontvangt namelijk 150 euro tegoed voor Blendle, de digitale kiosk waar artikelen uit meer dan vijftig kranten en tijdschriften te lezen zijn. Daarnaast zijn alle artikelen uit het Parool sowieso onbeperkt te lezen, en krijgen lezers Het Parool op zaterdag op papier in de bus.

Parool-hoofdredacteur Barbara van Beukering denkt dat er veel interesse zal zijn voor het aanbod: “Veel mensen vinden het fijn om op zaterdag een papieren krant in de bus te krijgen. De rest van de week hebben ze niet alleen gratis toegang tot Het Parool, maar ook nog eens tot het beste van de Volkskrant, AD, Elsevier, Vrij Nederland, The Economist en tientallen andere geweldige titels.” Lachend: “Want hoe goed Het Parool ook is, andere journalisten maken natuurlijk ook wel eens een mooi verhaal.”

Blendle-oprichter Alexander Klöpping: “ik vind het een bizar goed aanbod. Je krijgt bijna het hele abonnementsgeld aan Blendle-tegoed, en voor de resterende paar euro krijg je elke zaterdag een krant en altijd gratis toegang tot Het Parool, ook in Blendle. Maar los daarvan vind ik het heel tof dat Het Parool deze stap durft te zetten. Het is volgens mij precies hoe veel mensen tegenwoordig kranten zien: je hebt haast altijd wel een voorkeur voor één krant, maar wilt ook op de hoogte blijven van wat in andere kranten en tijdschriften staat. Dit is een ideaal aanbod voor power users van Blendle die fan zijn van Het Parool.”

Voor Blendle is het daarnaast interessant om te zien of het leesgedrag van Blendle-gebruikers verandert zodra ze zo’n groot bedrag cadeau krijgen. Klöpping: “De gemiddelde gebruiker geeft in een jaar minder dan 150 euro uit, dus voor die mensen komt het erop neer dat ze in die tijd “onbeperkt” kranten kunnen lezen. Maar het kan natuurlijk ook dat gebruikers opeens veel meer gaan lezen. Hoe dan ook: het gaat interessante data opleveren waarmee uitgevers misschien ook een Spotify-model zouden willen overwegen.”

Het speciale abonnement kan hier besteld worden.