Spetter, pieter, pater, ik lees dit stuk wel later.

We proberen Blendle elke week een beetje leuker te maken. Wekelijks schrijven we op wat we uitgespookt hebben, voor wie het tof vindt.

 

Naast de Pocket-integratie, die we vorige week introduceerden, werkten we de voorbije maanden ook aan een andere feature waar veel vraag naar was: een leeslijst. Onze designbaas Jort de Vries: “Met de leeslijst bewaar je artikelen, zodat je ze later kunt lezen. Het komt vaak voor dat je een interessant artikel ziet, maar er op dat moment net even geen tijd voor hebt. Dat hebben we nu opgelost.”

 

Het enige wat je hoeft te doen om een Blendle-artikel aan je leeslijst toe te voegen is klikken op de punaise die naast de prijs verschijnt als je met je cursor op het artikel staat. Als je het artikel gelezen hebt dan kun je ‘m weer uit je leeslijst halen door nog een keer op de punaise te klikken.

 

image

 

De nieuwe feature doet wat denken aan onze Pocket-integratie, maar er is volgens designbaas Jort toch een verschil: “De artikelen uit je leeslijst lees je gewoon op Blendle in onze reader, zonder dat je er nog een aparte app voor hoeft te gebruiken. Daardoor behouden de artikelen hun eigen opmaak en afbeeldingen.”

 

“Bij de ontwikkeling hebben we geprobeerd de functionaliteit zo simpel mogelijk te houden. De uitdaging was vooral om de optie bij elk artikel binnen handbereik te hebben zonder dat het te veel gaat afleiden. Of het nou in de kiosk is, in de reader of in je tijdlijn.”

 

image

 

Test de nieuwe functie eens uit en laat ons zeker weten wat er nog aan verbeterd moet worden!

 

Volg Jort op Twitter