Feest! 100.000 gebruikers.

Vandaag is een bijzondere dag voor Blendle. Zojuist mochten we namelijk onze 100.000ste gebruiker verwelkomen. Vinden we ontzettend stoer, want dat is heel veel voor een Nederlandse startup.

image

In ons persbericht schrijven we vandaag:

De digitale kiosk Blendle, waar gebruikers artikelen uit ‘de beste kranten en tijdschriften van Nederland én Story’ kunnen lezen, telt vier maanden na de lancering al meer dan 100.000 gebruikers. Dat heeft oprichter Alexander Klöpping vandaag bekend gemaakt.

Gebruikers krijgen bij registratie 2,50 euro cadeau om Blendle uit te proberen. Twintig procent van de gebruikers heeft nu al zelf geld bijgestort, volgens Klöpping een ‘percentage dat voor zover ik weet geen enkel freemium-model haalt, zelfs Spotify niet’. Het percentage is al maanden constant, en zowel de gebruikers van het eerste uur als gebruikers die zich deze maand aanmeldden geven elke week meer geld uit. Klöpping: ‘Kranten en tijdschriften merken geen negatief effect, dus we zijn er in geslaagd een grote groep mensen die tot nu toe niet of nauwelijks voor journalistiek betaalde weer kennis te laten maken met de fantastische stukken die in kranten en tijdschriften staan. Dat is toch een lichtpuntje na al het sombere nieuws over dalende oplages.’

Winstgevend is Blendle nog niet. ‘We liggen voor op schema’, zegt Klöpping, ‘en dat schema gaat er van uit dat we in 2017 zwarte cijfers schrijven. Ons team bestaat nu uit 33 personen, en we denken dat we nog meer mensen nodig hebben om alle ideeën die we hebben perfect uit te kunnen voeren. Om al die salarissen te betalen moeten er een hoop stukjes worden gekocht – daarvoor hebben we meer schaal nodig, en dus buitenlandse versies.’

We zijn trots op de ongekende aandacht waarop ons Hollandse startupje kon rekenen de afgelopen tijd. Die mijlpaal vieren we met onze gebruikers vandaag.

Van PayPal mogen we €15.000 weggeven. Supersympathiek van ze.

Elk artikel dat je tot vrijdag 29 augustus, 12.00 uur koopt is een lot (een lot in de BLENDLE LOTERIJ). Onder alle loten wordt 25 x €100 Blendle-tegoed verloot (dus, hoe meer je leest, hoe meer kans).

Daarnaast krijgt iedereen die met PayPal opwaardeert er €2,50 gratis bij. Die actie begint NU. Er is een maximum van €12.500, dus op is op. Als je nog nooit opgewaardeerd hebt krijg je er meteen €2,50 bij. Opwaarderen doe je hier.

Ons team
Een jaar geleden begonnen we met 3 mensen, en inmiddels is het team van Blendle gegroeid tot 33 man. Zij hebben de afgelopen maanden geknokt om Blendle de fijnste plek voor de beste journalistiek te maken. Onze programmeurs en designers horen graag wat je ervan vindt op team@blendle.nl of via @blendle.

Hier hebben we de afgelopen weken aan gewerkt:

1. Meer dan 50 titels in onze kiosk
Van het Belgische Humo tot het prestigieuze The Economist, van Filosofie Magazine tot Opzij: onze kiosk wordt voller en voller. Gratis bladeren doe je hier.

2. Verbeterde timeline
Het was de meestgehoorde klacht: artikelen die meerdere keren voorbij kwamen in je timeline. Dat probleem hebben we opgelost. Hoeveel mensen een stuk ook aanbevelen, je ziet het maar één keer. Bekijk je timeline hier.

3. Android-app
Blendle lezen op je telefoon is nog fijner met onze Android-app. “En voor m’n iPhone en iPad dan?”, we horen het je denken. iOS-designer en -ontwikkelaar Emiel en Joost werken er hard aan. Stay tuned.

Namens ons hele team, heel veel dank voor het aanmelden bij Blendle, en op naar de 200.000!

Fijne dag,
Alexander

PS: Als je nog opzoek bent naar leestips… Dit zijn, in willekeurige volgorde, een selectie van de best verkochte artikelen aller tijden op Blendle.

nrc.next: 30 jaar en al multimiljonair

Vrij Nederland: Ik werd journalist en Thomas Acda, tsja, die ging verder met Paul de Munnik

Trouw: Tussen Tinderen en kinderen

AD: Dit is de dagelijkse routine van Vladimir Poetin

VIVA: Hoe verschrikkelijk moeilijk is daten eigenlijk?

nrc.next: De man die 190 uur achter elkaar radio maakte

de Volkskrant: ‘Spoor van de dood’

De populairste artikelen van dit moment vind je bij Trending.

En elke dag het populairste verhaal in je Facebook-timeline kan door ons te liken.