In the Pocket

We proberen Blendle elke week een beetje leuker te maken. Wekelijks schrijven we op wat we uitgespookt hebben, voor wie het tof vindt.

 

“Kan ik de stukken uit Blendle ook offline lezen?” was een vraag die we al van bij de lancering vier maanden geleden vaak te horen kregen. Vaak zie je artikelen voorbijkomen die interessant lijken, maar waar je op dat moment even geen tijd voor hebt. Het liefst wil je zo’n stuk op dat moment bewaren om het te kunnen lezen wanneer je even geen internet hebt en je je te pletter verveelt – tijdens een lange treinrit, bijvoorbeeld. Voortaan kan dat!

 

Wie op de drie bolletjes in de linkerbovenhoek van een artikel klikt zal de zin ‘Toevoegen aan Pocket’ zien staan:

 

image

 

Pocket is een platform waarmee je zowat alles wat je op het internet tegenkomt (artikelen, video’s…) kan opslaan om het later te herbekijken, zonder dat je er internet voor nodig hebt. Dat kan zowel op je smartphone, tablet als in je browser. Het enige wat je nodig hebt is een account, dat je hier kan aanmaken.

 

Wie zo’n account heeft en op de zin ‘Toevoegen aan Pocket’ klikt kan voortaan dus Blendle-artikelen offline (her)lezen, al was de integratie op technisch vlak niet zo eenvoudig, zegt onze Frontendbaas Rick. “Eigenlijk geef je Pocket een link waarmee hij de tekst in de app kan downloaden. Dat parsen gaat makkelijk bij tekst die openbaar op het internet staat maar omdat Blendle een betaalmuur heeft gaat dat iets moeilijker omdat je telkens ingelogd zou moeten zijn. Het heeft dus even geduurd voor alles vlot verliep, maar via een omweg hebben we dat kunnen fiksen”

 

image

 

“Naast Pocket zijn er nog andere, soortgelijke platformen die steeds net op een verschillende manier werken. Daar zijn we momenteel mee aan het experimenteren, maar dat komt binnenkort wel in orde. Daarnaast willen we er ook voor zorgen dat in Pocket de afbeeldingen nog mooier worden weergegeven.”

 

Wie dus een last-minute vakantie naar de savanne, de Noordpool of een andere uithoek zonder internet heeft geboekt kan alvast enkele mooie stukken opslaan om daar te lezen! Check gerust onze Staff Picks om inspiratie op te doen.

 

image

Volg Rick op Twitter