Blendle & freelancers

Hoe kan ik mijn stukken het beste promoten?
Elk artikel in Blendle heeft een link, die je gemakkelijk kunt posten op Facebook, Twitter, je blog of elke andere site. Hoe vaker je je stukken deelt, hoe meer ze gelezen zullen worden.

Vinden mijn volgers dat niet vervelend?
De succesvolste auteurs op Blendle delen een stuk zelfs meerdere keren per week op Twitter. Maar zelfs als je dat niet doet: je volgers volgen je voor een groot deel om de stukken die je schrijft. Uit ervaring weten we dat mensen het juist fijn vinden herinnerd te worden aan je stukken. Veel mensen ervaren het als een service.

Hoe wordt mijn stuk Trending op Blendle?
Stukken worden Trending omdat ze ontzettend veel gelezen worden op Blende. Vaak komt dat omdat het stuk veel gedeeld wordt op Twitter, Facebook of Blendle zelf. Of omdat een bekende Twitteraar of Facebook-gebruiker met een hoop volgers het stuk heeft gedeeld. Of omdat onze redactie het stuk heeft gebombardeerd tot zogenaamde Staff Pick.

Hoe komen mijn stukken op Blendle?
De meeste uitgevers verkopen hun kranten en tijdschriften via Blendle. Het is een nieuwe manier voor ze om (veelal) jonge lezers te bereiken. Wij tonen op Blendle de stukken die de uitgevers ons sturen. Als jij voor een van de deelnemende titels schrijft komen jouw stukken meestal ook in Blendle.

Maar, ik wil helemaal niet op Blendle!
Dat is niet de bedoeling. Als je denkt dat jouw artikelen ten onrechte op Blendle staan kun je navraag doen bij je hoofdredacteur, maar ook bij ons (dan nemen wij direct contact op met de hoofdredacteur en uitgever). Mochten jullie er niet uitkomen, dan kunnen we je stukken uit onze database halen. Verwijderde stukken kunnen niet meer worden teruggeplaatst. Klik hier om stukken te verwijderen.

Hoe vaak zijn mijn stukken eigenlijk verkocht?
Dat kunnen we nog niet automatisch tonen, maar we zoeken het met alle liefde met de hand voor je op. Moet je even dit formulier invullen.

Kan ik ook direct op Blendle publiceren?
Je kunt direct publiceren op Blendle via Reporters Online. Dat is een freelancerscollectief waar iedere freelancer die goed genoeg bevonden wordt door Jan-Jaap Heij (voormalig hoofdredacteur van De Pers) artikelen kan publiceren met behoud van auteursrecht, en met het overgrote deel van de inkomsten. Andere freelancerscollectieven zijn ook welkom. Wij vinden het belangrijk dat er een hoofdredacteur is die garant staat voor de kwaliteit van de artikelen.